Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «econacionalista»

Cerca el terme al Termcat

1 de 12 de 12 termes 

econacionalista adj.

La coalició *econacionalista* PSM-IV-ExM, en canvi, ha obtingut uns bons resultats i es troba en un bon moment.

Diari ARA - 30/5/2011

econacionalista m. i f.

Els *econacionalistes*, amb el seu líder, Biel Barceló, al capdavant, també demanaren la dimissió de Soler "per dur fems de fora de manera irregular, amb nocturnitat i amagant informació".

Diari de Balears - 15/1/2013

econacionalista adj.

"S'ha deixat de publicar la informació relativa a les xifres i els gràfiques mensuals i anuals dels valors de contaminació", va alertar la regidora *econacionalista*.

Diari de Balears - 15/1/2013

econacionalista adj.

En aquesta línia, el líder *econacionalista* considera indispensable rebre aquesta partida.

Diari de Balears - 19/1/2013

econacionalista adj.

En opinió de la coalició *econacionalista*, que el desembre de 2011 ja va presentar una moció en aquest sentit, que va ser rebutjada pel PP i el PSIB, és «inajornable» retirar els honors a Urdangarin, «que està involucrat en uns fets amb indicis clars i c

Diari de Balears - 25/1/2013

econacionalista adj.

La iniciativa *econacionalista* pretén que el Parlament es comprometi a desenvolupar una llei de consultes i, a més a més, reconegui el dret a decidir del poble de les Illes Balears.

Diari de Balears - 29/1/2013

econacionalista adj.

El portaveu *econacionalista*, Biel Barceló, assenyalà ahir que si bé en una declaració de renda "mai no se sabrà si una persona ha cobrat en negre", en el cas de Bauzá es pot saber si "és compatible o no el seu càrrec institucional amb la titularitat de

Diari de Balears - 5/2/2013

econacionalista m. i f.

La socialista Pilar Costa i l'*econacionalista* Fina Santiago criticaren que l'expedient de Bauzá no estigués custodiat per un funcionari, sinó per la directora general de Funció Pública, Núria Riera, una política.

Diari de Balears - 9/2/2013

econacionalista adj.

Segons reitera la formació *econacionalista*, el conseller no ha negat els fets en compareixença parlamentària ni tampoc ha manifestat cap compromís per solucionar-ho.

El triangle - 15/3/2013

econacionalista m.

Aquest ha estat l'acord al qual han arribat els tres grups parlamentaris (PP, PSOE i els *econacionalistes* de MES) amb ocasió del debat d'una proposició no de llei presentada per MES, que demana també al Govern central que realitzi totes les gestions nec

El Periódico (català) - 3/4/2013

econacionalista adj.

La coalició *econacionalista* de les Illes, Més, podria optar per concórrer a les eleccions europees tant amb Compromís-Equo com amb ERC.

El Temps - 19/3/2014

econacionalista m. i f.

 L'exemple a seguir, continuen, és el de les Balears, on els socialistes governen gràcies a Podem i els *econacionalistes* de Més.

El Periódico (català) - 3/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa