Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «ecosistema»

Cerca el terme al Termcat

1 de 2 de 2 termes 

ecosistema m.

La companyia informàtica va presentar les característiques fonamentals que tindrà el seu nou *ecosistema* Windows en la primera jornada de Build, un cicle de conferències per a desenvolupadors de software de Microsoft que tindrà lloc fins al dia 16 al cen

El Periódico (català) - 14/11/2011

ecosistema m.

El connector dock de sincronització té ara menys sentit perquè la versió actual del sistema operatiu iOS ja permet sincronitzar amb l'ordinador mitjançant la xarxa wifi, però és clau per la continuïtat de l'immens *ecosistema* d'accessoris.

Diari ARA - 18/2/2012

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa