Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «editorialitzar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

editorialitzar v. tr

Poques passejades fluvials a l'altra banda dels mars hauran estat tan útils per a la sort de la vella Espanya com la d'una hora i mitja de Merkel i Rajoy diumenge a Chicago, si fem cas d'El Mundo, Abc, La Razón i La Gaceta, que només ells *editorialitzave

El Periódico (català) - 23/5/2012

editorialitzar v. tr

Però són pocs els que *editorialitzaven*.

El Periódico (català) - 13/11/2012

editorialitzar v. tr

El primer puntàs *editorialitzant* remata l'editorial.

El Periódico (català) - 13/4/2013

editorialitzar v. tr

La majoria dels diaris també *editorialitzen* amb el veredicte de culpabilitat, destacant el caràcter fred i calculador de Bretón, i reclamen una condemna proporcional amb el crim comès.

El Periódico (català) - 13/7/2013

editorialitzar v. tr

Els mitjans privats evidentment poden *editorialitzar* i informar de manera lliure i convidar o deixar de fer-ho a qui els pagui sense haver de donar explicacions a ningú.

Línia Les Corts - 8/4/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa