Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «ex-primer ministre»

Cerca el terme al Termcat

1 de 2 de 2 termes 

ex-primer ministre m.

Si el centreesquerra s'acosta als grillini, el guanyador podria ser Romano Prodi, catòlic, *ex-primer ministre*, expresident de la Comissió Europea, amic de Pasqual Maragall, i amic d'alguns amics de Beppe Grillo.

La Vanguardia - 18/4/2013

ex-primer ministre m.

Al contrari, Opció Cívica, el partit fundat per l'*ex-primer ministre* Mario Monti, va assegurar que està en primera línia per col·laborar amb el nou Executiu.

La Vanguardia - 19/2/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa