Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «exsecretari general»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

exsecretari general m.

L'*exsecretari general* d'Interior, Joan Boada (ICV), va autoritzar les obres de l'edifici de Via Laietana tancat divendres per dèficits de seguretat.

Avui - 3/3/2011

exsecretari general m.

S'ha anunciat que un *exsecretari general* de la Unió Federal de Policia (UFP) durant més de vint anys se n'anirà a la Cuba comunista dels germans Castro.

El triangle - 31/5/2013

exsecretari general m.

Així mateix, l'*exsecretari general* haurà de donar detalls de la reu­nió que es va celebrar a la seu del PP el març del 2010 a la qual van assistir Rajoy, Bárcenas i la seva dona, Rosalía Iglesias.

El Periódico (català) - 13/8/2013

exsecretari general m.

Arenas, que compareixerà aquest dimarts com a *exsecretari general* del PP davant el jutge Ruz a les 12, ha assegurat que hi acudirà amb plena disposició a aclarir totes les qüestions que li plantegi el jutge.

Diari ARA - 13/8/2013

exsecretari general m.

El seu nom apareixia en cartes com les que va enviar el nunci als EUA i *exsecretari general* del Governatorat de la Ciutat del Vaticà (Govern que gestiona aquest Estat), Carlo María Viganó.

El Periódico (català) - 3/9/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa