Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «extraconjugal»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

extraconjugal adj.

El primer ministre, líder del Partit Democràtic Unionista, va reconèixer públicament dimecres que la seva dona, Iris, que també és diputada, havia intentat suïcidar-se avergonyida de la seva aventura *extraconjugal*, però que ell l'havia perdonat.

El Periódico (català) - 10/1/2010

extraconjugal adj.

Segons la publicació, els assessors de Hillary van investigar els rumors d'una relació *extraconjugal* de Bill.

Avui - 11/1/2010

extraconjugal adj.

Una relació *extraconjugal* pot fer tornar l'alegria a una parella que ha caigut en la monotonia al fer més feliç un dels cònjuges, indica.

El Periódico (català) - 23/5/2011

extraconjugal adj.

Però vuit anys més tard, el ja ministre d'Energia va informar la seva dona de la relació *extraconjugal* que mantenia amb la seva consellera d'imatge.

El Periódico (català) - 13/3/2013

extraconjugal adj.

No m'imagino Kerry dient el mateix sobre, posem per cas, una hipotètica infidelitat matrimonial d'Obama, encara que hi hagi tants precedents d'alegries *extraconjugals* en la política presidencial dels Estats Units.

Diari ARA - 2/7/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa