Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «extrahoteler -a»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

extrahoteler -a adj.

En total, els establiments *extrahotelers* gironins van assolir 9.896.301 pernoctacions l'any 2011, segons el balanç anual que va donar a conèixer ahir l'Institut Nacional d'Estadística.

El Diari de Girona - 1/2/2012

extrahoteler -a adj.

Això significa aproximadament el 2% de totes les places turístiques que hi ha a Catalunya, i sense haver tingut en compte els allotjaments *extrahotelers* (hostals, apartaments, etc.).

El Poblenou - 1/7/2012

extrahoteler -a adj.

L'increment del 5,9% de viatgers internacionals al juliol va afavorir més altres allotjaments *extrahotelers*, com els apartaments.

El Periódico (català) - 23/8/2014

extrahoteler -a adj.

Les pernoctacions en allotjaments turístics *extrahotelers* (apartaments, càmpings i allotjaments de turisme rural) tant de residents com d'estrangers, van sobrepassar els 5,4 milions el primer mes de l'any.

El Periódico (català) - 1/3/2016

extrahoteler -a adj.

Cauen un 5,3% les pernoctacions *extrahoteleres* a l'abril per la baixada del turisme nacional.

El Periódico (català) - 3/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa