Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «extramotivat -ada»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

extramotivat -ada adj.

Els jugadors estan *extramotivats* per a aquest partit?

Avui - 25/1/2011

extramotivat -ada adj.

La tàctica també va permetre la revenja personal de Milito, *extramotivat*.

La Vanguardia - 30/1/2013

extramotivat -ada adj.

Els dos gols i la rematada de Messi van ser tot el bagatge ofensiu d'una primera part molt fluixa en la qual la possessió de la pilota va servir de ben poc a un Barça que no acabava de recuperar les sensacions perdudes en les últimes setmanes i que no apr

Avui - 3/3/2013

extramotivat -ada adj.

Els homes de Maldonado van estar molt desdibuixats de principi a fi, tot el contrari que el conjunt del Bages, que per cert, és ben sabut que sempre juga *extramotivat* enfront els de Badalona.

Badalona 2000 - 1/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa