Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «extraviament»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

extraviament m.

En canvi, la magistrada de l'Audiència Nacional es recolza en algunes sentències del Tribunal Suprem en què és procedent el pagament del premi sempre que estigui "totalment acreditada" l'adquisició del dècim, així com l'*extraviament* i també que ningú ha

El Periódico (català) - 12/2/2011

extraviament m.

Posats a triar, és millor quedar-se amb 30 anys de vida oberta que amb 40 minuts d'*extraviament* d'un home profundament malalt, va assegurar.

El Periódico (català) - 23/6/2011

extraviament m.

Així mateix, acorda que s'ha d'admetre la querella per l'*extraviament* de l'ordinador, encara que puntualitza que és el magistrat qui ha de decidir si es practiquen o no les diligències que se sol·licitaven.

El Periódico (català) - 3/11/2012

extraviament m.

Segons Gilet, es va descobrir que l'obra no es trobava on va ser guardada durant els preparatius d'una altra exposició, a final de 2011, però ell no va ser informat de l'*extraviament* fins al 27 d'agost passat.

Diari ARA - 13/9/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa