Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «federalitzar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

federalitzar v. tr

Aquest punt va ser el que va aixecar més polseguera a l'última convenció autonòmica socialista entre l'ànima més jacobina del PSOE i els intents del PSC per avançar en una estructura d'estat *federalitzant*.

Diari ARA - 24/2/2011

federalitzar v. tr

*Federalitzar* el PSOE.

Diari ARA - 3/2/2012

federalitzar v. tr

Per ell, el federalisme hauria de ser la resposta d'Espanya més que la del PSC, tenint en compte com va acabar l'intent *federalitzant* de Maragall amb l'Estatut.

Diari ARA - 2/7/2013

federalitzar v. tr

Per això, Nuet va reclamar als socialistes el suport per construir un discurs *federalitzant* des de l'esquerra que respecti la llibertat dels pobles.

Diari ARA - 19/2/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa