Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «gaddafista»

Cerca el terme al Termcat

1 de 10 de 10 termes 

gaddafista adj.

Tots dos van intentar evitar el setge *gaddafista* i accedir a Líbia des de Tunísia.

El Periódico (català) - 13/3/2011

gaddafista m.

Al sud-oest de Trípoli, *gaddafistes* i rebels combaten a les ciutats de Zenten i Jefren, controlades per la insurgència.

El Periódico (català) - 23/3/2011

gaddafista adj.

Per la seva part, un portaveu *gaddafista* ha assegurat que la ciutat fa tres dies que va ser alliberada, però que l'Exèrcit libi continua buscant elements terroristes.

El Periódico (català) - 23/3/2011

gaddafista adj.

La setmana passada, durant la seva ofensiva cap a Sirte, els rebels van recuperar el control de Brega, així com d'Agedàbia i Ras Lanouf, abans de replegar-se i perdre les seves conquistes pel contraatac de les forces *gaddafistes*.

El Periódico (català) - 3/4/2011

gaddafista m.

Encara obnubilada per la meva somnolència, sentia els atacs dels *gaddafistes*, la incessant música bel·licosa que manté insomnes milers de famílies des de fa dos mesos, quan va començar la resistència del poble de Misrata.

El Periódico (català) - 23/4/2011

gaddafista adj.

Per mar, només són evacuats els ferits i els estrangers, i no tots han estat informats sobre la possibilitat de fugir del foc *gaddafista*.

El Periódico (català) - 23/4/2011

gaddafista adj.

Ahmed ha denunciat la greu situació que es viu a la ciutat, assetjada des de fa més de dos mesos per les forces *gaddafistes* i a la qual només es pot accedir per mar, d'allà que el port sigui clau per als dos bàndols en conflicte i per a la supervivència

El Periódico (català) - 3/5/2011

gaddafista adj.

A l'exterior, tothom donava ja com a molt pròxim el final del règim *gaddafista*.

El Periódico (català) - 23/8/2011

gaddafista m.

Els rebels ja controlen les ciutats oasiUn portaveu rebel va informar dimecres que havien derrotat als *gaddafistes* que s'atrinxeraven a Sabha, un dels últims bastions dels dictador i situada al sud de Trípoli, desert endins.

Diari ARA - 23/9/2011

gaddafista adj.

Enfrontament amb el TPIEl TPI i les autoritats líbies estan enfrontats sobre on ha de ser jutjat el fill de Gaddafi, acusat a l'Haia de crims de lesa humanitat presumptament comesos per les forces *gaddafistes* durant les revoltes que van esclatar a Líbia

El Periódico (català) - 3/7/2012

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa