Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «gafapasta»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

gafapasta m.

"Busquem precisament aquesta visió ampla de la cultura, que inclogui les ciències", explica Bonet, "perquè, tot i el clixé dels *gafapastas* com gent que només va als cinemes Verdi o als Renoir, en realitat un taxista que se sap totes les alineacions de l

Diari ARA - 12/3/2011

gafapasta adj.

D'entre les cites obligades que les famílies amb criatures tenen cada any a Barcelona, el Sònar Kids s'ha guanyat un lloc entre els públics més modernets, *gafapasta* i també acomodats, ja que el preu no és precisament popular.

Avui - 20/6/2011

gafapasta adj.

Fascinant per a uns, irritant per a altres, adorat per bona part de la parròquia moderna i *gafapasta*, el que no es pot negar a Wes Anderson és la seva personalitat irreductible, la capacitat de saber que un fotograma ha estat concebut per ell a primer cop d'ull.

Avui - 21/3/2014

gafapasta m.

Però els que no es llegirien un còmic de Gaiman ni que els ho recomanés Sheldon Cooper (Bazinga!) gaudiran molt d’una altra novetat destacada: Cooltureta (Lumen), de Carlos Carrero i Raquel Córcoles –més coneguda com la Moderna de Pueblo–, una hilarant sàtira dels hipsters barcelonins; si ets un *gafapasta*, aquest còmic pot fer mal.

Diari ARA - 9/5/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa