Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «galerisme»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

galerisme m.

El Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, el més representatiu pel que fa al nombre d'associats i, sobretot, per la seva visió de conjunt del *galerisme* del país, afronta una nova etapa, potser la més difícil de la seva història, amb Albert Gran com a nou

Avui - 3/4/2013

galerisme m.

El Gremi de Galeries organitza unes jornades sobre art i *galerisme* per intentar explorar nous models per a uns espais en crisi total.

Avui - 13/6/2013

galerisme m.

Imagineu un art que no depengui del *galerisme* o de la crítica, essencialment nou i autònom, que es pugui difondre -sense perdre el seu caràcter essencial- en revistes locals o internacionals, que no exigeixi una fortuna econòmica ni uns estudis reglats, tan sols sensibilitat i la companyonia d'una comunitat d'interessos coincidents.

Time Out Barcelona - 18/12/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa