Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «gastrobar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

gastrobar m.

Betlem, el colmado gurmet de Barcelona, inicia una nova etapa com a *gastrobar* de tapes elaborades pel xef Víctor Ferrer amb productes de primera qualitat.

El Periódico (català) - 6/8/2011

gastrobar m.

Si això fos un pamflet hipster, diria que la barra és la nova taula, però és més acurat dir que el *gastrobar* tracta el producte fresc i humil amb imaginació i noblesa.

Time Out Barcelona - 25/12/2014

gastrobar m.

El que diferencia el Mont dels *gastrobars* —etiqueta de la qual ella abomina— és que, a banda de fer servir un producte fabulós, Castro es complica molt —i subratlleu molt— la vida amb les receptes.

Time Out Barcelona - 2/10/2015

gastrobar m.

Aquest *gastrobar* es proclama com un nou 'hotspot' a la ciutat amb els seus 800 metres quadrats dedicats a la gastronomia, l’art i la decoració.

Diari ARA - 25/10/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa