Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «habitacional»

Cerca el terme al Termcat

1 de 10 de 10 termes 

habitacional adj.

El col·lectiu va advertir en un comunicat previ a la reunió que sol·licitaria a Mas una declaració d'emergència *habitacional*.

El Periódico (català) - 23/6/2013

habitacional adj.

Pel que fa a les altres nou famílies, queda suspès el reallotjament fins que quedin acreditades les circumstàncies necessàries per al seu reallotjament, i se'ls demanarà als serveis socials comunitaris, també de forma urgent, que actualitzin els informes corresponents relatius al risc d'exclusió social i a la necessitat *habitacional* de les mateixes.

El Periódico (català) - 13/4/2014

habitacional adj.

La PAH Anoia ha aconseguit més de 80 dacions d'habitatge a la comarca i el moviment ha crescut sumant moltes persones a la tasca de denúncia de situacions d'emergència *habitacional*.

L'Enllaç dels anoiencs - 17/7/2014

habitacional adj.

El nostre objectiu és que les famílies desnonades per no poder pagar la hipoteca, que estan en situació d'emergència, sense alternativa *habitacional* i empobrides per la crisi i la desocupació no es quedin al carrer, ha recalcat.

El Periódico (català) - 13/12/2014

habitacional adj.

Ada Colau, exportaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i bona coneixedora del drama, va voler denunciar d’aquesta manera la situació d’emergència *habitacional* que es viu al districte i posar de manifest que resoldre aquest assumpte serà

El Periódico (català) - 16/6/2015

habitacional adj.

Els ocupants no tenen papers i això dificulta els tràmits perquè Benestar Social els aconsegueixi una solució *habitacional*.

Diari ARA - 3/1/2016

habitacional adj.

La mesura pretén destinar 80 milions a rehabilitar habitatges i edificis privats per revertir desigualtats i atendre l'emergència *habitacional*.

La Vanguardia - 1/3/2016

habitacional adj.

L'alcadessa ha criticat que les mesures en matèria d'habitatge que estan duent a terme tant la Generalitat com l'Estat "són tímides" i només estan encaminades a intentar pal·liar "l'emergència *habitacional*" que ha provocat la crisi econòmica però que no

El País - 3/3/2016

habitacional adj.

És el cas, per exemple, de la d'emergència *habitacional* i la de pobresa energètica

La Vanguardia - 11/3/2016

habitacional adj.

Munté va lamentar la "injustícia" que suposa la suspensió de la llei sobre pobresa energètica i emergència *habitacional*.

Avui - 1/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa