Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «hackejar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

hackejar v. tr

També podríem suspendre algun compte per investigar si sospitem que el compte ha estat *hackejat* o compromès.

El Periódico (català) - 23/8/2012

hackejar v. tr

*Hackejen* una web del Departament de Justícia després de la mort d’Aaron Swartz.

El Periódico (català) - 26/1/2013

hackejar v. tr

Alguns dels famosos i polítics dels EUA a qui s'ha *hackejat* dades econòmiques: ay-Z, Beyoncé, Kim Kardashian, Paris Hilton, Mel Gibson, Ashton Kutcher, Joe Biden, Robert Mueller, Hillary Clinton, Eric Holder i el cap de policia de Los Angeles, Charlie B

El Periódico (català) - 13/3/2013

hackejar v. tr

La reacció no s'ha fet esperar: a la xarxa ja circula una crida per deixar d'enllaçár amb notícies dels diaris de l'AEDE i puntuar-les negativament allà on siguin proposades, mentre que la web de l'associació era *hackejada* dilluns.

Diari ARA - 21/2/2014

hackejar v. tr

Aaron Sorkin ha enviat una circular on arremet contra els periodistes que han publicat el material confidencial de Sony que va ser *hackejat*.

Time Out Barcelona - 18/12/2014

hackejar v. tr

Fora d'Espanya, trobem casos com el de Johnny Chung Lee, que es va fer famós quan va aconseguir *hackejar* el control remot de la consola Nintendo Wii [...].

La Vanguardia - 28/5/2016

hackejar v. tr

En aquest cas, no només Twitter ha assegurat que la filtració no s’ha fet als seus servidors, sinó que el mateix LeakedSource assegura que té “sòlides evidències” que la xarxa de missatges no *ha estat hackejada*.

La Vanguardia - 10/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa