Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «halal»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

halal adj.

Com que actualment a Catalunya les bèsties no es poden matar a casa els fidels musulmans porten els xais a l'escorxador, on es mata a l'estil *halal* però amb totes les garanties sanitàries.

Avui - 17/11/2010

halal adj.

Només Gastrofira cuina cada dia 350 plats diferents: menjar kaisher, *halal*, vegetarià, asiàtic.

La Vanguardia - 25/2/2014

halal m.

El seu últim llibre, Musulmans au quotidien, recull els resultats d'una recerca de 21 ciutats europees sobre temes com el *halal*, el vel, la construcció de mesquites o la circumcisió.

Diari ARA - 2/11/2015

halal adj.

El mercat *halal* i els showcookings completen tota aquesta oferta gastronòmica multipaís amb l'objectiu de promocionar aquesta etiqueta i convertir-se en un punt de trobada entre exportadors i visitants.

El Periódico (català) - 28/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa