Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «hang»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

hang m.

El cas és que em vaig aficionar a aquest tipus de sons i del digeridoo vaig passar al *hang*, que és un instrument de percussió melòdica.

El Periódico (català) - 23/7/2011

hang m.

Tanquen el mes el concert de La Gran Aventura i l'actuació del duo Llama (format per Sílvia Pérez i Ravid Goldschmidt) que mescla la veu amb l'original sonoritat del *hang*.

TR3S C - 1/9/2011

hang m.

Una proposta amb tres instruments tel·lúrics (*hang*, tabla i didgeridoo) que no té precedents per la peculiaritat de la seva conjunció.

Time Out Barcelona - 25/12/2014

hang out m.

Messi també va participar en un *hang out* amb els guanyadors d'un concurs d'un programa de televisió en què va mostrar el seu bon humor.

Diari ARA - 14/3/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa