Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «hardcore»

Cerca el terme al Termcat

1 de 11 de 11 termes 

hardcore m.

La ciutat subterrània dels casals alternatius en cases ocupades, els fanzines, les ràdios lliures i l'acceleració creixent: del punk-rock al *hardcore*.

Avui - 23/4/2011

hardcore m.

Pel que fa a My Teenage Stride, l'estrena a l'Estat del projecte de Jedediah Smith va permetre sentir en directe, en formació de quartet, el seu pop-rock a moltes revolucions per minut, veloç com el *hardcore*.

Diari ARA - 30/5/2011

hardcore m.

És a dir, un ventall estilístic que va del *hardcore* al folk, passant pel hip-hop i el pop electrònic.

Diari ARA - 23/10/2012

hardcore m.

Balas perdidas, que arriba quasi dos anys després d'Odio obedecer (Quarentena), on Mercadé rememorava el punk i *hardcore* dels vuitanta (el recull actual és, estilísticament, més ampli), ja ha causat els primers efectes.

Avui - 23/1/2013

hardcore m.

El rock més enèrgic (punk, *hardcore*) a la plaça Péri, música amb orientació cèltica a la plaça Aragó o country a la plaça Bardou-Job, entre altres.

El Punt Perpinyà - 30/6/2013

hardcore adj.

Fetitxista, romàntic, *hardcore*, softcore, kinky... tot és admissible en l'extrema diversitat de la sexualitat humana.

Diari ARA - 1/3/2015

hardcore m.

Al cap i a la fi, tot i que es va obrir a altres estils, BCore va néixer com un segell DIY de *hardcore* punk.

Time Out Barcelona - 27/3/2015

hardcore m.

Avui presentaran a La [2] de l'Apolo el seu àlbum Dos minutos de odio, atapeït de *hardcore*, crossover, punk i metal.

La Vanguardia - 1/4/2015

hardcore adj.

La banda *hardcore* sueca Refused presenta 'Freedom' (2015), el seu àlbum de reunió i el primer desde l'aclamat 'The Shape of Punk to Come' (1998).

Time Out Barcelona - 2/10/2015

hardcore adj.

Els fans del rock més extrem tenen una cita amb els pioners del black metal Venom i els estridents alarits *hardcore* dels nord-americans Unsane.

Diari ARA - 23/1/2016

hardcore adj.

La trencada veu de Crehuet sobresurt en la mescla de mitjos temps i la pura amfetamina mentre apareixen convidats de l'entorn del Montseny: Joan Colomo, Mau Boada i Albert Trabal (excompanys de Garcia a la seminal banda *hardcore* Zeidun), Guillem Caballe

Diari ARA - 7/10/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa