Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «hectolitre»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

hectolitre m.

La cervesera Damm ampliarà les seves plantes del Prat (Barcelona) i de Múrcia per augmentar la seva capacitat de producció en més d'un milió d'*hectolitres*, xifra que li permetrà assolir una capacitat total de més de set milions.

El Periódico (català) - 1/3/2016

hectolitre m.

La companyia cervesera Damm ha aprovat una inversió de 35 milions d’euros per augmentar un 17% la capacitat de producció de les seves plantes del Prat i Múrcia, que en conjunt passarà de 6 a 7 milions d’*hectolitres*.

La Vanguardia - 1/3/2016

hectolitre m.

L'empresa cervesera Damm acaba d'iniciar un procés d'ampliació de les plantes del Prat i de Múrcia per augmentar la capacitat de producció de les fàbriques en més de mil *hectolitres*.

Avui - 1/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa