Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «imputat»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

imputat m.

La declaració es va celebrar a petició del mateix *imputat*, que està en presó preventiva des del juliol de l'any passat.

El Periódico (català) - 2/10/2010

imputat m.

Davant les sospites dels socialistes, Montoro va destacar el fet que només un d'aquests *imputats* hagués sol·licitat regularitzar diners mitjançant aquest procediment extraordinari, tot i que no va voler concretar el nom de Fernando Martín Velázquez.

La Vanguardia - 14/2/2013

imputat m.

Les defenses dels *imputats* esperen que s'aixequi el secret de sumari per aclarir l'assumpte de La Camarga.

El triangle - 15/3/2013

imputat m.

D'altra banda, el ministre vol una reforma legislativa que converteixi els *imputats* en encausats, un canvi subtil que ha estat vist com una mesura per protegir els poderosos acusats de corrupció.

El triangle - 19/4/2013

imputat m.

Fa un parell d'anys, també va dir que no era el mateix un *imputat* que un condemnat quan Francisco Camps, expresident de la Generalitat valenciana, va començar a tenir problemes amb els vestits per culpa de la trama Gürtel.

El triangle - 31/5/2013

imputat imputada m. i f.

Però en aquest punt la defensa dels *imputats*, inclosa ahir la de Chaves, sempre ha consistit a assegurar que l'interventor de la Junta mai no els va fer arribar cap informe en contra del sistema esmentat, o una exposició en termes de denúncia per il·leg

La Vanguardia - 15/4/2015

imputat imputada m. i f.

Totes aquestes dades poden tenir rellevància per a l'interrogatori a què el fill gran dels Pujol serà sotmès quan comparegui davant del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata en condició d'investigat, nova denominació de la situació d'*imputat*.

La Vanguardia - 9/2/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa