Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «imputat imputada»

Cerca el terme al Termcat

1 de 2 de 2 termes 

imputat imputada m. i f.

Però en aquest punt la defensa dels *imputats*, inclosa ahir la de Chaves, sempre ha consistit a assegurar que l'interventor de la Junta mai no els va fer arribar cap informe en contra del sistema esmentat, o una exposició en termes de denúncia per il·leg

La Vanguardia - 15/4/2015

imputat imputada m. i f.

Totes aquestes dades poden tenir rellevància per a l'interrogatori a què el fill gran dels Pujol serà sotmès quan comparegui davant del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata en condició d'investigat, nova denominació de la situació d'*imputat*.

La Vanguardia - 9/2/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa