Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «jabugo»

Cerca el terme al Termcat

1 de 2 de 2 termes 

jabugo m.

Ariel Chenlo, argentí gallec sense cometes, per part de mare, explica que el seu local pot presumir de més de 50 marques de ginebra a la barra, però també d'una part de menjador amb solera gallega: quatre menes de bacallà i un plat estrella, que són les c

Time Out Barcelona - 2/3/2012

jabugo m.

Pel que fa als primers plats, el cuiner Oriol Ivern, del restaurant Hisop, aposta perquè els xefs domèstics s'atreveixin amb dues propostes que ell oferirà en el menú de Cap d'Any: l'ostra amb *jabugo* i canviar i l'arròs d'escopinyes amb bergamota.

Diari ARA - 29/12/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa