Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «jihadisme»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

jihadisme m.

França mobilitza 10.000 efectius per l'amenaça del *jihadisme*.

Diari ARA - 13/1/2015

jihadisme m.

Els dos líders també buscaran solucions al conflicte ucraïnès, discutiran la seva posició davant de Rússia i reforçaran la seva aliança en la lluita contra el *jihadisme* de l'Estat Islàmic.

Diari ARA - 9/2/2015

jihadisme m.

La lògica occidental, cooperant amb Rússia contra el *jihadisme* i obrint-li les portes del G-8 i de l'Organització Mundial del Comerç, no feia preveure un brot de guerra freda.

Diari ARA - 12/2/2015

jihadisme m.

May i la lluita contra el *jihadisme*.

Ara Andorra - 9/5/2015

jihadisme m.

Mentrestant, a l’Iraq i Síria, intenta combatre el *jihadisme* des de l’aire amb bombardejos, i sobre el terreny amb uns 3.300 soldats que ajuden l’exèrcit iraquià i els rebels sirians.

Diari ARA - 13/1/2016

jihadisme m.

Ara només cal que l'estratègia seguida en l'acord iranià, en què han aprticipat colze a colze nord-americans i europeus, es pugui aplicar a altres escenaris, com el de Síria i la lluita contra el *jihadisme*.

Diari ARA - 18/1/2016

jihadisme m.

A més, espera que la seva renúncia serveixi com a exemple per a altres persones, sobretot dones, perquè s'apartin del *jihadisme*.

Diari ARA - 11/11/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa