Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «joancarlisme»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

joancarlisme m.

En un PP on coa el germen del neorepublicanisme de dretes, el PSOE és avui el refugi del *joancarlisme* més infracturable.

El Triangle - 1/3/2013

joancarlisme m.

El que no sembla que comprengui Felip VI és que per esdevenir el representat del *joancarlisme* revisitat, és a dir, per representar el paper que va representar el seu pare davant de les Corts que havien jurat fidelitat als principios generales del Movimento, haurà de tergiversar o reinterpretar la major part dels conceptes clau del seu primer discurs institucional de Nadal.

Diari ARA - 29/12/2014

joancarlisme m.

El nou monarca va engegar el seu regnat amb un capital de prestigi –ni que fos per contrast respecte del decadent final del *joancarlisme*– que corre perill d’evaporar-se ràpidament.

Diari ARA - 13/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa