Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «kalaixnikov»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

kalaixnikov m.

Les casernes militars han estat evacuades, i pintorescos milicians amb *kalaixnikovs* controlen les carreteres.

El Periódico (català) - 25/2/2011

kalaixnikov m.

Les casernes militars han estat evacuades, i pintorescos milicians amb *kalaixnikovs* controlen les carreteres.

El Periódico (català) - 25/2/2011

kalaixnikov m.

La veu d'alarma es va estendre per tota la regió, i milers d'homes de les poblacions adjacents, armats amb *kalaixnikovs*, artilleria antiaèria i fins i tot fusells de caça, es van dirigir a Brega per frenar la incursió enemiga.

El Periódico (català) - 3/3/2011

kalaixnikov m.

veure com disparaven a l’aire els seus *kalaixnikovs* sense anar gaire amb compte, ser testimoni d’uns quants atacs aeris.

El Periódico (català) - 11/3/2011

kalaixnikov m.

En aquesta última ciutat, la segona del país, la plaga s'ha estès pels barris desafavorits de la mà dels traficants de droga i les venjances en ple dia i a punta de *kalaixnikov* estan a l'ordre del dia.

El Periódico (català) - 24/6/2013

kalaixnikov m.

Membres de l'Estat Islàmic massacren disparant ràfegues de *kalaixnikov* a desenes de presoners a la província iraquiana de Saladí.

El Periódico (català) - 23/8/2014

kalaixnikov m.

Per això, com es veu en el vídeo que acompanya aquesta notícia, les joves reben un fort entrenament, en què se les instrueix en la utilització del *kalaixnikov* i en tècniques d'assalt.

El Periódico (català) - 13/12/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa