Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «kirchnerisme»

Cerca el terme al Termcat

1 de 10 de 10 termes 

kirchnerisme m.

Aquesta perícia per determinar els responsables directes i indirectes no pot durar més de quinze dies, va clamar Fernández, defungint la responsabilitat del govern, del qual depèn la xarxa ferroviària argentina i que ha subvencionat milionàriament TBA i a

La Vanguardia - 29/2/2012

kirchnerisme m.

Segons la consultora Graciela Römer, la llei aportarà vot jove al *kirchnerisme* i a l'esquerra, però no serà prou significatiu.

El Periódico (català) - 3/11/2012

kirchnerisme m.

A partir del 2003, quan el *kirchnerisme* va arribar al poder, la diplomàcia va reprendre amb més força les reclamacions de sobirania.

El Periódico (català) - 13/3/2013

kirchnerisme m.

Va recordar que, quatre anys enrere, en les parlamentàries del 2009, el seu difunt marit va perdre a la província de Buenos Aires i no va dubtar a admetre la derrota, però, dos anys més tard, el *kirchnerisme* es va recuperar i CFK va ser reelegida.

El Periódico (català) - 13/8/2013

kirchnerisme m.

No obstant, Cristina Fernández no les té totes i en el seu missatge va senyalar el grup mediàtic Clarín -ferotge opositor al *kirchnerisme*- d'estar al darrere dels atacs contra ella i de la mort del fiscal.

Diari ARA - 28/1/2015

kirchnerisme m.

El *kirchnerisme* serà recordat com una era binària que accepta adhesió o avorriment.

El Periódico (català) - 19/2/2015

kirchnerisme m.

No obstant aixó, aquesta quarta vaga general contra la presidenta Cristina Fernández -la cinquena contra el *kirchnerisme*- és sobretot política.

La Vanguardia - 1/4/2015

kirchnerisme m.

Prat-Gay, home fort i de gran confiança de Macri, busca ressituar el país sud-americà en el mapa mundial del crèdit i les finances després de 12 anys de *kirchnerisme* al poder.

Diari ARA - 18/1/2016

kirchnerisme m.

Després de 14 anys de disputes en un tribunal dels Estats Units que van trobar durant el *kirchnerisme* els moments més àlgids, el Govern del president Mauricio Macri va arribar ahir a un principi d'acord amb els tenidors de fons voltor, com es coneixen e

El Periódico (català) - 1/3/2016

kirchnerisme m.

La paraula d’un exespia argentí ofès amb el *kirchnerisme*, que va passar un any amagat a Miami, que s’amaga de les càmeres al∙legant motius de seguretat i que va fer operacions secretes per a tots els governs des de la dictadura fins a la democràci

La Vanguardia - 3/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa