Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «kirchnerista»

Cerca el terme al Termcat

1 de 8 de 8 termes 

kirchnerista adj.

Les xarxes socials van ser un formiguer sobre la nova reina argentina i molts internautes, amb un humor previsible, no van poder defugir la comparació majestàtica amb la mandatària *kirchnerista*.

La Vanguardia - 30/1/2013

kirchnerista adj.

[...] a més de cinc acusats més, entre ells un diputat i dos líders piqueteros *kirchneristes* radicals [...]

La Vanguardia - 16/1/2015

kirchnerista adj.

L'acusació de Nisman, presa al peu de la lletra per Pollicita, també inclou el canceller Héctor Timerman, un diputat i un parell de dirigents *kirchneristes* insignificats.

El Periódico (català) - 14/2/2015

kirchnerista adj.

Les centrals obreres opositores al Govern *kirchnerista* van convocar la primera vaga general d'un any electoral.

La Vanguardia - 1/4/2015

kirchnerista adj.

L'oposició *kirchnerista* ha riticat molt que el nou govern negociï amb els fons voltor que encara tenen deute públic argentí del corralito del 2001 per cobrar.

Diari ARA - 18/1/2016

kirchnerista adj.

Aquesta suma suposa un descompte del 25% i posa fi a catorze anys de litigis, la majoria sota els governs *kirchneristes*, que suposaran unes costes legals d’uns 216 milions d’euros.

La Vanguardia - 1/3/2016

kirchnerista adj.

Antonio Jaime Stiuso va declarar aquesta setmana durant 15 hores davant la jutgessa del cas, Fabiana Palmaghini, que Nisman va ser assassinat i va apuntar a grups propers al govern *kirchnerista*.

La Vanguardia - 3/3/2016

kirchnerista adj.

L'actitud de l'anciana, de 87 anys, i dels diputats i dirigents *kirchneristes* que van ser dijous a la nit a acompanyar-la, va provocar indignació en l'antikirchnerisme i en el Govern.

La Vanguardia - 6/8/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa