Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «landisme»

Cerca el terme al Termcat

1 de 2 de 2 termes 

landisme m.

Alfredo Landa, que ahir va morir als 80 anys al seu domicili madrileny, és un nom indispensable per explicar la història del cine,a espanyol, i no només perquè el seu cognom va servir per batejar una categoria cinematogràfica, el *landisme*.

Diari ARA - 10/5/2013

landisme m.

Allà sorgeixen aquests dos senyors amb la boina calada. Però calada com a l'època del *landisme*, en la qual Manolo Escobar trencava les llistes musicals domèstiques, corria la sangria a la costa del Mediterrani i els vilatans descobrien les sueques.

La Vanguardia - 21/2/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa