Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «legislatives»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

legislatives f. pl.

Aquests votants també van ser decisius en la victòria de les *legislatives* del 2010 del senador per Nevada Harry Reid, líder de la majoria demòcrata al Senat.

La Vanguardia - 30/1/2013

legislatives f. pl.

Després de dos mesos de recerca de l'encaix jurídic idoni, el PP ha optat per la via del grup parlamentari, la millora per garantir-li que, després de tres anys de dubtes i rectificacions, arriba a temps d'aprovar la llei abans de la campanya electoral de

El Periódico (català) - 19/2/2015

legislatives f. pl.

Les dues forces han rematat el pacte per concórrer també juntes a les *legislatives*, i l'aliança suposarà un significatiu pas endavant del partit lila en la seva posició sobre Catalunya.

El Periódico (català) - 18/7/2015

legislatives f. pl.

La primera ministra d'Escòcia en funcions, en un dels últims actes de campanya de les *legislatives* d'avui.

Diari ARA - 5/5/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa