Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «lied»

Cerca el terme al Termcat

1 de 6 de 6 termes 

lied m.

Scholl va dur *lieder* com An Mignon o Du bist die Ruh al seu terreny, el de la confidència, la subtilitat, el petit detall.

Diari ARA - 12/2/2015

lied m.

La Schubertíada de Vilabertran –impulsada per l’Associació Franz Schubert, que presideix Jordi Roch– s’acosta als seus 25 anys apostant pel *lied* amb les veus de Juliane Banse, Matthias Goerne, Mauro Peter i Anna Lucia Richter.

La Vanguardia - 3/3/2016

lied m.

Dels sis concerts de *lied* destaca el del suís Mauro Peter, que debuta a Vilabertran amb La bella molinera, de Schubert.

Diari ARA - 3/3/2016

lied m.

Jonas Kaufmann, que ha estat aquests dies a Barcelona amb motiu del recital de *lieder* d’ahir al Palau de la Música, sembla sentir-se com casa en les visites que fa a la ciutat.

La Vanguardia - 10/6/2016

liederista m. i f.

Banse era una jove estudiant de cant quan va participar en les primeres edicions, i ara hi torna convertida en una reconeguda *liederista*.

Diari ARA - 3/3/2016

liederístic -a adj.

L'experiència, sense ser inèdita, continua essent prou infreqüent per merèixer comentari: un contratenor abordant repertori *liederístic*.

Diari ARA - 12/2/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa