Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «light»

Cerca el terme al Termcat

1 de 11 de 11 termes 

light adj.

Les meves filles van a veure obres infantils, coses molt *light*; jo vaig veure Bernard Shaw amb deu anys, i Oscar Wilde, Noel Coward i Shakespeare.

Teatre BCN - 1/2/2010

light adj.

Anna Alarcón, Borja Espinosa, Josep Sobrevals, Jacob Torres i David Verdaguer s'han ficat en uns personatges que encaixen en aquesta tribu que beu, treballa i compra al carrer de Joaquin Costa i rodalia com si hagués descobert l'existencialisme *light*.

Time Out Teatre - 1/6/2012

light adj.

Trencant la disciplina de vot en el suport a la moció del dret a decidir *light*, que comptava amb l'aval de la direcció del PSC, l'exministra de Defensa.

El Triangle - 1/3/2013

light adj.

La defensa del dret a decidir, peça clau del federalisme plurinacional, gairebé ha desaparegut del seu discurs i tot s'encamina a blindar la unitat amb el PSOE, a canvi de la Declaració de Granada *light*.

Diari ARA - 21/2/2014

light adj.

Pretenen així, amb dosis de terror ben distribuïdes, que les masses segueixin obeint i callant davant l’espoli del patrimoni, les retallades i votin a les dretes PP-PSOE, o a un nou canvi, *light*, estil Podemos.

Catalunya - 1/1/2015

light adj.

I va afegir que el partit que comanda vol dur a Londres un "govern laborista més audaç i millor", no només "una còpia *light*" dels 'tories'.

El Punt - 21/4/2015

light adj.

Sense escatimar l'erotisme *light* i la violència crua, Elizabeth Massié ofereix una trama molt entretinguda i suggeridora, i restitueix personatges menystinguts d'aquella cort com el germà homosexual de Lluís XIV o l'esposa d'aquest, Enriqueta d'Orleans

La Vanguardia - 6/8/2016

light art m.

I a la novíssima Lights of Soho (lightsofsoho.com) -especialitzada en *light art*- han muntat una pop-up que ret homenatge als cartells de neó de Chris Bracey, un dels pioners del neon art més picant.

Time Out Barcelona - 25/12/2014

light continent m.

The *light continents* –Europa, EUA–tenen grans reptes també a resoldre.

El Periódico (català) - 16/6/2015

light emiting dyode m.

Això és el que vam llegir ahir en el cas de la il·luminació amb leds, sigla en anglès de *light emiting dyode*, una suposada meravella de la il·luminació eficient que comporta, pel que es veu, alguns perills.

El Periódico (català) - 26/1/2011

light fidelity m.

La *light fidelity* és una jove tecnologia experimental per connectar-se sense fils a internet mitjançant la llum de bombetes led.

Presència - 15/2/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa