Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «nadiu digital»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

nadiu digital m.

Creix una nova generació que anomenem *nadius digitals*.

Més Osona - 31/1/2012

nadiu digital m.

El Príncep, que havia encunyat la definició de *nadius digitals* per agrupar una generació global que no coneix fronteres, va valorar el gest dels que sí que li havien donat la mà i va continuar la seva immersió al MWC.

La Vanguardia - 25/2/2014

nadiu digital nadiua digital m. i f.

Se'ls coneix també com a *nadius digitals* i s'estima que són els nascuts a partir del 1984, tot i que algunes empreses ho amplien fins als adults menors de 35 anys.

Diari ARA - 18/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa