Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «okupar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 12 de 12 termes 

okupar v. tr

Cinc inquilins es neguen a entregar les claus i ja hi ha vint cases *okupades*.

Diari ARA - 4/2/2011

okupar v. tr

Els propietaris el tenien abandonat, ple de brutícia i desordre, així que van decidir *okupar* aquest espai per fer-hi un centre social al Poblenou i construir nous projectes per al barri.

El Poblenou - 1/5/2011

okupar v. tr

[...] en referència als processats pels fets que van tenir lloc el 4 de febrer de 2006 quan una festa en una casa *okupada* del carrer Sant Pere més Baix va acabar amb enfrontaments amb la Guàrdia Urbana.

Diari ARA - 13/11/2011

okupar v. tr

Han *okupat* uns locals.

El Periódico (català) - 17/2/2012

okupar v. tr

No tenen cap altra oferta de lloguer, de fet a molts d'ells els és igual que es llogui o que es quedi tancat, sempre que no l'*okupin*, és clar.

El Poblenou - 1/5/2012

okupar v. tr

Que no l'acceleren, solament, els italians, *okupants* de l'illa des del 1982 quan Itàlia, aquell cop sí, va guanyar la final de la copa del món de futbol, celebrada a Barcelona i a Madrid.

Avui - 3/8/2012

okupar v. tr

A Sant Andreu, el major nombre de molèsties es generen a Trinitat Vella i al voltant d'algunes finques *okupades* i a les activitats, sobretot festes, que s'hi duen a terme.

La Vanguardia - 18/4/2013

okupar v. tr

La manifestació, que no havia estat comunicada legalment, ha acabat cap a dos quarts de tres de la tarda sense més incidents transcendents i havia estat convocada per una plataforma de suport a Can Vies, un edifici històric situat al costat de les vies el metro a Sants que des de fa 17 anys funciona com un centre social *okupat*.

Avui - 23/3/2014

okupar v. tr

*Okupant* un edifici buit i obrint-lo al barri fem política.

Catalunya - 1/1/2015

okupar v. tr

Els veïns del carrer Nil Fabra hem de patir el soroll i la mala educació dels joves que *okupen* l'antiga comissaria de policia.

El Periódico (català) - 3/3/2016

okupar v. tr

La noia i la seva família *okupen* un museu gestionat per l'home, perquè li faci cas.

El Periódico (català) - 28/4/2016

okupar v. tr

[...] quan tants locals i habitatges buits creen la temptació d'*okupar*: val més la burla de les lleis i l'assalt a la propietat que la intempèrie.

La Vanguardia - 28/5/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa