Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «olimp»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

olimp m.

I de sobte apareix un pelut professor de Wisconsin i amb una sola obra, El nombre del viento, es planta a les portes de l'*olimp* del gènere.

El Periódico (català) - 22/3/2010

olimp m.

Amb la coronació de Rima Fakih, una noia nascuda fa 24 anys al Líban i representant de Michigan, una arabo-nord-americana musulmana ha arribat per primera vegada a l'*olimp* nacional de les misses.

El Periódico (català) - 18/5/2010

olimp m.

La seqüència està perfectament descrita per Isabel Coixet, en l'*olimp* de les escasses directores de cine espanyoles i estrangeres reconegudes.

El Periódico (català) - 13/6/2011

olimp m.

Aquest actor va ser elevat a la categoria de mite per la seva mort prematura i també per haver-se fet un lloc a l'*olimp* dels déus del cinema.

Diari ARA - 17/3/2012

olimp m.

També és imprescindible a l'*olimp* de l'art Patrícia Phelps de Cisneros, veneçolana però amb nacionalitat espanyola.

La Vanguardia - 21/2/2015

olimp m.

Potser no nominem actors que no siguin blancs (fa dos anys que no ho fan), semblaven dir, però no tenim manies a elevar un mexicà a un *olimp* (el de dos Oscars seguits a la millor direcció) on abans només havien entrat John Ford i Joseph L. Mankievicz.

El Periódico (català) - 1/3/2016

olimp m.

De la sortida d'emergència del Santiago Bernabéu a un lloc de privilegi en l'*olimp* blanc i en el cor dels madridistes.

Avui - 1/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa