Observatori de neologia Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
Heu cercat els termes que comencen per «pesto» Cerca el terme al Termcat 1 de 5 de 5 termes
pesto m. |
Podreu tastar burgers amb olivada i formatge, *pesto* i gorgonzola, escalivada, pollastre amb poma, tomàquet sec i sobrassada amb formatge.
Time Out Barcelona - 2/10/2015
|
pesto m. |
Per a la salsa al *pesto*, disposa tots els ingredients a la batedora i tritura-ho fins a aconseguir una salsa homogènia.
Sabor... - 1/3/2016
|
pesto m. |
Les blanques, sense tomàquet, són una alternativa molt interessant, on destaca la genovesa, amb *pesto*, pernil dolç i cirerols, i la carbonara, amb ou, bacó i parmesà.
Time Out Barcelona - 13/5/2016
|
pesto m. |
Com els ministres de les antigues fes, ara aquests flamants líders alcen davant els comensals un petit bol de pèsols estofats al *pesto* d’herbes o una ració d’ànec salvatge amb espinacs al vapor i vermut i els fidels mormolen amb una satisfacció tan ínti
Diari ARA - 6/7/2016
|
pesto m. |
Parlem de pizzes, com se sol dir al sud d'Itàlia, della mamma: gruixudes, de massa esponjosa i base cruixent i amb tots els ingredients que ens podem imaginar, sobretot, d'origen italià: mozzarella de búfala, *pesto* genovès, embotits de l'Emilia Romagna,
El País - 22/7/2016
|
|