Llengua - Secciķ Filolōgica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «proustiā -ana»

Cerca el terme al Termcat

1 de 6 de 6 termes 

proustiā -ana adj.

Pot ser que la meva invitaciķ a llegir aquestes pāgines d'indiscutible prestigi dins la histōria occidental de la novelˇla provingui d'alguns autors de casa nostra que s'hi van complaure i que van posar-ho per escrit, i que de retruc demostren que Catalun

Lletres - 1/2/2010

proustiā -ana adj.

Tinc diversos records *proustians* de productes que han acabat desapareixent del mercat visible.

El Periķdico (catalā) - 13/1/2013

proustiā -ana adj.

Molt sensible als subsentits, com l'olor, el tacte i el gust, conreā una mirada *proustiana* i sinestčsica de la fotografia, manifesta en la bellesa dels cossos, les flors, el paisatge i la natura morta.

El Punt Perpinyā - 29/10/2013

proustiā -ana adj.

La definiciķ *proustiana* de paradís -cal que sigui perdut-, que alguns atribueixen a Llorenį Villalonga, demana una situaciķ real de bonanįa que no es va saber fruir en el moment adequat i que el pas del temps endolceix amb la banda sonora de la nostālgia.

Diari ARA - 23/3/2014

proustiā -ana adj.

Per a les generacions educades a cavall entre els 70 i els 80 constituirā sens dubte una mena de magdalena *proustiana*.

Diari Bondia - 9/3/2015

proustiā -ana adj.

Aquest afecte *proustiā* a l'entrepā de botifarrķ de Burgos ha desembocat en l'obertura d'Entrepanes Díaz, que s'ha menjat una part de la cocteleria Stinger.

Time Out Barcelona - 2/4/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa