Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «quadripartit»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

quadripartit m.

Les quatre forces polítiques van acordar formar govern, repetir el *quadripartit* de l'últim mandat i deixar-ne fora el PP, com ja va passar abans-d'ahir en la constitució del govern de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Avui - 23/7/2011

quadripartit m.

Aleshores va aprofitar l'erosió d'un *quadripartit* i el 2015 es beneficiarà de la imputació en el cas Gürtel de Milagrosa Martínez, alcaldessa del PP.

El Temps - 9/7/2013

quadripartit m.

Els *quadripartits* i pentapartits es conformen, moltes vegades, com a front per impedir que governin les llistes més votades per una gran majoria de ciutadans.

El Periódico (català) - 16/6/2015

quadripartit m.

Els partits bascos i les forces que sostenen el *quadripartit* de Barkos han qualificat de "vergonyosa" l'actitud d'UPN i el ministeri.

Diari ARA - 5/5/2016

quadripartit m.

La posició de l'Ajuntament -governat per un *quadripartit* d'esquerres- i la de l'associació d'empresaris d'oci nocurn de l'emblemàtic espai es manté ferma.

Avui - 1/6/2016

quadripartit -ida adj.

Si és veritat que tots els partits catalans han (o haurien) de tenir això que aquests dies s'ha anomenat "projecte de país", encara ho deu ser més que amb més motiu l'haurien de tenir en aquests moments, quan bufen fort aires de precampanya perquè ja s'ha

Avui - 17/2/2010

quadripartit -ida adj.

A més, van considerar que això contradiu l'esperit de l'acord *quadripartit* aconseguit, dijous, a Minsk.

Avui - 15/2/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa