Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «quallar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

quallar v. intr.

El més probable és que cap d'aquestes fórmules fantasioses *qualli*.

El Periódico (català) - 11/5/2010

quallar v. tr

*Ha quallat* que el tripartit és una fórmula superada.

Diari ARA - 18/2/2011

quallar v. tr

De passada, a les portes d'unes eleccions europees en què estan *quallant* missatges antiimmigració, es tracta de donar senyals de fermesa als electors susceptibles de rodolar pel pendent d'un populisme que qüestiona els fonaments de la ciutadania europea.

Diari ARA - 27/3/2014

quallar v. tr

Laporte té l'avantatge que ja coneix la competició, ha *quallat* una temporada sensacional en el seu actual equip, i és de suposar que Zubi ja deu haver mantingut converses des de fa temps amb el seu entorn.

Línia Les Corts - 11/6/2014

quallar v. tr

Per ara, la idea *ha quallat* al món anglosaxó, on des de llibreries fins a restaurants, passant per museus i centres d'estètica- que ofereixen descomptes o activitats especials amb motiu del Blue Monday.

Diari ARA - 18/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa