Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «queer»

Cerca el terme al Termcat

1 de 6 de 6 termes 

queer adj.

El postporno, la teoria *queer*, el feminisme, el sadomasoquisme i la reivindicació que Diana porta a escena es comprenen amb facilitat.

Antic Teatre - 1/7/2011

queer adj.

Bevem de les fonts dadaistes, del *queer*, del teatre de revista i del clown extrem.

Antic Teatre - 1/7/2012

queer adj.

Un gran arxiu d'aquesta disciplina, que documenta l'art de la performance feminista, de crítica de gènere i *queer* des de la dècada dels seixanta i fins a principi dels anys vuitanta, viatja per Europa des de l'any passat i s'aturarà durant tres mesos a

Avui - 3/9/2012

queer adj.

Tenim un barri amb el nom canviat per esbandir-se les connotacions antiturístiques i un passat *queer* a reivindicar per això aquesta ruta de cada dissabte.

Time Out Barcelona - 27/3/2015

queer adj.

El 26 de setembre de l'any 1975, als EUA, s'estrenava 'The Rocky Horror Picture Show', un musical *queer* que transformava el mite de la criatura de Frankenstein en un espectacle de cuir i talons alts.

Time Out Barcelona - 2/10/2015

queer adj.

Amb motiu de la presentació al festival de Toronto de pel·lícules com "La chica danesa" o "Freeheld", el periodista Kyle Buchanan argumentava a la revista en línia Vulture que es tracta d'obres de temàtica *queer* o trans que, tanmateix, acaben centrant-s

La Vanguardia - 23/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa