Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «radiofonista»

Cerca el terme al Termcat

1 de 9 de 9 termes 

radiofonista m.

Va ser allà on es va començar a gestar l’exitosa carrera professional com a *radiofonista*, presentador de televisió, actor de doblatge i gastrònom de Jordi Estadella.

El Periódico (català) - 2/5/2010

radiofonista m.

No abandona mai la veu impostada dels *radiofonistes* clàssics.

Diari ARA - 19/11/2011

radiofonista m.

Aquest és el cas del *radiofonista* cordovès Justo Molinero.

Avui - 30/11/2011

radiofonista m.

El *radiofonista* ho confessa.

La Vanguardia - 1/3/2012

radiofonista m.

Tenint en compte que Pipi és *radiofonista* d'esports, és tot un detall.

El Periódico (català) - 13/1/2013

radiofonista m.

Els diaris catalans també destaquen la mort de Constantino Romero, *radiofonista*, presentador de televisió, actor i una de les millors veus del doblatge cinematogràfic.

El Periódico (català) - 13/5/2013

radiofonista m.

Al llibre hi apareixen una seixantena de retrats de personatges imaginaris o no que, com afirma en el pròleg el cantant i *radiofonista* nord-català Gerard Jacquet, poden ser el nostre veí o veïna.

El Punt Perpinyà - 29/7/2013

radiofonista m. i f.

La segona trama important en termes penals és l'organitzada en ocasió de l'ajuda que el PP va oferir al *radiofonista* Federico Jiménez Losantos mitjançant una massiva participació en l'ampliació de capital del seu diari on line Libertad Digital.

La Vanguardia - 29/5/2015

radiofonista m. i f.

Les xarxes socials no s'han fet esperar i han respost al *radiofonista*, a qui han titllat de “cafre”, “feixista” i “neci”, entre altres qualificatius, a més d'acusar-lo de buscar publicitat gratuïta.

El Periódico (català) - 23/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa