Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «radioteatre»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

radioteatre m.

Report Disort, una peça de *radioteatre* dirigida pel director britànic Paul Long, i una obra titulada Fantasia de Obreros, del director xilè Ignacio Churra, que es podrà veure a la plaça Major.

Bon dia - 5/10/2013

radioteatre m.

El *radioteatre*, un element que va resultar un fenomen fa dècades, ja va tenir alguns antecedents fa pocs anys, com ara el concurs que programava el Festival Lola amb el suport d'Area Tangent des del 2007.

Avui - 3/12/2014

radioteatre m.

Òbviament, aquesta notícia, en la línia del *radioteatre* de 'La guerra dels mons' que va llançar a la fama Orson Welles, és un muntatge promocional.

El Periódico (català) - 23/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa