Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «rastaflauta»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

rastaflauta adj.

Però, en aquest món d’oportunistes, em fa por que, rere els veïns, hi entrin okupes i campistes, i les seves reivindicacions (les dels veïns) quedin diluïdes en un circ estèril i *rastaflauta*.

La Vanguardia - 7/6/2011

rastaflauta m.

Difuminades les classes i els credos, red skins, hacktivistes, aturats, universitaris i *rastaflautes* s'han barrejat com mai no farien en un bar.

La Vanguardia - 23/6/2011

rastaflauta adj.

Diògenes, Rousseau o Francesc d'Assís eren una mica *rastaflautes* i tot indica que han inspirat els aforismes neoromàntics i demolidors dels acampats.

El Periódico (català) - 3/7/2011

rastaflauta m. i f.

Però és una banda, finançada per Veneçuela i per l'Iran des d'abans de la seva constitució, una banda antisistema, de *rastaflautes*, de ‘pijiprogres’, de senyorets i senyoretes”.

El Periódico (català) - 23/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa