Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «rayista»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

rayista m.

Si en el millor Real Madrid de la història hi apareixen dos noms formats al Rayo, el mateix passa en el primer gran Atlético que es recorda, el dels anys quaranta, en què els colchoneros van obtenir les seves primeres dues lligues i una copa Eva Duarte (l

Avui - 3/6/2011

rayista m.

Potser per això, perquè no opta als títols principals, el club té molta simpatia entre els habitants del barri, però pocs són *rayistas* com a primera opció, diu el periodista Quique Peinado.

Diari ARA - 26/2/2012

rayista m. i f.

Luis Enrique no les tenia totes en vigílies d'enfrontar-se als *rayistes* de «Paco», que voregen les posicions de descens, especialment pel peculiar estil del Rayo, tan elogiat pel seu atreviment tot i les golejades que de tant en tant encaixa.

El Periódico (català) - 3/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa