Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «reagrupament»

Cerca el terme al Termcat

1 de 17 de 17 termes 

reagrupament m.

Un matrimoni de l'Est entra a Catalunya sense papers, ara la dona vol el divorci del marit, ella surt amb un home d'aquí només per estar empadronats, amb advocats d'ofici, se li tramitarà el divorci i s'acollirà al *reagrupament* familiar per portar els s

Avui - 17/1/2010

reagrupament m.

Cada dia millor amb la regeneracio politica que vol fer *reagrupament* de la clase política de catalunya, felicitats, [...].

Avui - 5/2/2010

reagrupament m.

Les consultes realitzades al CITE es reparteixen gairebé al 50% entre homes i dones, que van realitzar una mitjana de 3,7 consultes, principalment sobre arrelament social (21%), renovació d'autorització de treball (14,22%), *reagrupament* familiar (12,71%

Avui - 17/2/2010

reagrupament m.

El consistori de l'Hospitalet de Llobregat, el de Salt i el de Lleida han aprovat mocions per limitar el *reagrupament* familiar.

Avui - 5/2/2011

reagrupament m.

Entre les al·legacions, hi ha la demanada que els ajuntaments continuïn elaborant els informes d'arrelament social i els d'habitatge pel *reagrupament* familiar.

Avui - 3/3/2011

reagrupament m.

Ángeles González-Sinde s'ha felicitat tant per l'adquisició dels dos retaules com perquè en un s'hagi permès el *reagrupament* familiar, utilitzant la mateixa terminologia de Serra.

Diari ARA - 13/4/2011

reagrupament m.

Es tracta del retaule de Sant Miquel i Sant Pere, de Jaume Cirera i Bernat Despuig, del qual el MNAC posseïa alguns fragments i ara, en un feliç *reagrupament* familiar –exclamava ahir el president del museu, Narcís Serra– llueix per fi íntegrament.

Avui - 13/4/2011

reagrupament m.

Nosaltres no hem de rebre cap lliçó, som nacionalistes i patriotes, va proclamar la candidata, que va instar a votar a les legislatives del juny el *reagrupament* blau Marine.

El Periódico (català) - 3/5/2012

reagrupament m.

Per tramitar un informe d'arrelament o de *reagrupament*, instal·lar un caixer automàtic a la via pública o fer sevir la marca Barcelona, també caldrà passar per caixa.

Avui - 13/10/2012

reagrupament m.

Per facilitar el *reagrupament*, el 2005 va comprar un pis al passeig de la Valld'Hebron (el que estan a punt de perdre) per 222.000 euros i es va entrampar en una hipoteca de 1.200 euros.

El Periódico (català) - 13/11/2012

reagrupament m.

És només un exemple de com en alguns casos el *reagrupament* familiar, que sembla l'única sortida per a persones que ho han perdut tot, està agreujant algunes situacions.

Avui - 3/2/2013

reagrupament m.

Els contractes de treball eren utilitzats per aconseguir permisos de residència, *reagrupaments* familiars o beneficis en l'assistència sanitària pública.

La Vanguardia - 19/2/2014

reagrupament m.

Garantir la cobertura sanitària per als menors de pares, els quals no tinguin atorgat el *reagrupament* familiar.

Fòrum - 29/4/2015

reagrupament m.

"El procés de *reagrument* de sectors", va assegurar ahir el comitè confederal en la seva declaració, "obre una nova etapa a la UGT, amb canvis cap a unes estructures senzilles, àgils i eficaces".

La Vanguardia - 29/5/2015

reagrupament m.

A més, aquesta fracció conservadora vol crear una sèrie de restriccions per al *reagrupament* familiar en alguns grups de sol·licitants d'asil, que no hi podrien accedir durant un període de dos anys.

Diari ARA - 2/11/2015

reagrupament m.

A Berga, el *reagrupament* de contenidors ha començat aquest dilluns i s'allargarà fins a finals de setmana.

Avui - 8/3/2016

reagrupament familiar m.

La Policia Nacional ha dentingut un total de 214 persones per estar implicades en diverses xarxes d'empreses fictícies que es dedicaven a fer contractes de feina falsos, majoritàriament a immigrants, perquè poguessin percebre prestacions d'atur, obtenir permisos de *reagrupament familiar* i assistència sanitària.

Diari ARA - 19/2/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa