Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «reagrupar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 23 de 23 termes 

reagrupar v. tr

Com podem creure que els *reagrupats* us estimeu el país si ni tan sols sabeu escriure bé la nostra llengua?

Avui - 5/1/2010

reagrupar v. tr

Laporta diu que "intel·lectualment" ja està *reagrupat*.

Avui - 21/1/2010

reagrupar v. tr

Només hi ha una nova força política transversal, que s'ha creat per aglutinar i *reagrupar* els esforços de la gent que volem l'Estat català.

Avui - 25/1/2010

reagrupar v. tr

El dissabte vaig anar a dormir sabent que havia deixat de ser membre d'una associació que predicava la intenció de *reagrupar* els sobiranistes de la nació catalana en un projecte polític.

Avui - 3/2/2010

reagrupar v. tr

És el que té *reagrupar* un veí de Riner i un de Vidrà.

El 9 nou - 5/2/2010

reagrupar v. tr

El que sí que agrairíem és que ningú vulgués comparar en Carretero amb en Carod Rovira, ja que aquesta semblança no crec que a cap *reagrupat* li fes gaire feliç.

Avui - 13/2/2010

reagrupar v. tr

Pitjor, encara, l'oportunisme *reagrupa* qüalsevol que es troba sense idees.

Avui - 9/3/2010

reagrupar v. tr

Laporta diu que intel·lectualment ja està *reagrupat*.

Avui - 13/3/2010

reagrupar v. tr

La meva sensació és que Reagrupament (més enllá de *reagrupar* els ressentits de diferents formacions) jugava una carta molt clara, independentista i desacomplexada, i que li podia sortir bé, però que no arrelarà.

Avui - 17/11/2010

reagrupar v. tr

Després de la supressió del Batxillerat nocturn i el tancament d'alguns instituts diürns amb pocs alumnes - alguns derivats a centres de formació a distància i altres *reagrupats* en instituts més grans -, el Síndic ha demanat al govern que garanteixi que

Avui - 13/1/2011

reagrupar v. tr

La *reagrupada* Pilar Altarriba anunciava a una noia que "el 22 hay elecciones y este señor que será el alcalde le regala un billete".

Avui - 3/5/2011

reagrupar v. tr

De moment, la seva tasca consisteix a *reagrupar* les hosts socialistes desfetes.

El Periódico (català) - 3/6/2011

reagrupar v. tr

No només vol *reagrupar* tots els exmilitants descontents del PS sinó fer front comú amb persones independents de caràcter progressista

Diari d'Andorra - 30/1/2012

reagrupar v. tr

Perpinyà Mediterrània *reagrupa* 36 municipis del Rosselló i una població de 257.733 habitants.

El Punt Perpinyà - 9/9/2013

reagrupar v. tr

A més, el ministre de Defensa ucraïnès, Stepán Poltorak, ha anunciat avui que l'Exèrcit ucraïnès es prepara per a accions militars a l'est del país per part de les milícies prorusses, i per a això ha procedit a *reagrupar* les seves forces a la zona.

El Periódico (català) - 13/11/2014

reagrupar v. tr

Pel que fa als altres companys es van poder *reagrupar* a un pis i finalment la policia va poder entrar trencant finestres.

Catalunya - 1/1/2015

reagrupar v. tr

El Comú d'Ordino ha estrenat un nou web (Ordino.ad), en què es *reagrupa* els continguts turístics i els institucionals, fins ara repartits en dos llocs diferents.

Diari Bondia - 19/3/2015

reagrupar v. intr.

I a mi, sobretot, m’interessava *reagrupar* amb els aturats; i allà a la CGT, em van obrir molt bé les portes, es van interessar.

Catalunya - 1/1/2016

reagrupar-se v. pron.

I si voleu, *reagrupeu-vos*.

Avui - 21/3/2010

reagrupar-se v. pron.

El primer ministre Tayyip Erdogan acusa el principal partit de l'oposició laica de Turquia de provocar una onada de protestes contra el govern, mentre desenes de milers de manifestants *es reagrupen* a Istanbul i Ankara.

Diari ARA - 3/6/2013

reagrupar-se v. pron.

A final d'acte els components de la cadena *s'han reagrupat* a la Plaça de la Vila per a cantar Els Segadors.

Vilaweb Catalunya Nord - 19/8/2013

reagrupar-se v. pron.

Milers d'estudiants *s'havien reagrupat* durant la vigília però tot just uns centenars continuaven allà quan van arribar els funcionaris.

El Periódico (català) - 13/12/2014

reagrupar-se v. pron.

Assistim a un increment de la presència de joves immigrants, residents de ple dret, amb problemes comuns i específics en virtut de la seva procedència i de les vivències en el nostre país, que van abandonar el país de naixement per emigrar sols, amb la se

Fòrum - 29/4/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa