Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «reagrupar-se»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

reagrupar-se v. pron.

I si voleu, *reagrupeu-vos*.

Avui - 21/3/2010

reagrupar-se v. pron.

El primer ministre Tayyip Erdogan acusa el principal partit de l'oposició laica de Turquia de provocar una onada de protestes contra el govern, mentre desenes de milers de manifestants *es reagrupen* a Istanbul i Ankara.

Diari ARA - 3/6/2013

reagrupar-se v. pron.

A final d'acte els components de la cadena *s'han reagrupat* a la Plaça de la Vila per a cantar Els Segadors.

Vilaweb Catalunya Nord - 19/8/2013

reagrupar-se v. pron.

Milers d'estudiants *s'havien reagrupat* durant la vigília però tot just uns centenars continuaven allà quan van arribar els funcionaris.

El Periódico (català) - 13/12/2014

reagrupar-se v. pron.

Assistim a un increment de la presència de joves immigrants, residents de ple dret, amb problemes comuns i específics en virtut de la seva procedència i de les vivències en el nostre país, que van abandonar el país de naixement per emigrar sols, amb la se

Fòrum - 29/4/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa