Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «reallotjament»

Cerca el terme al Termcat

1 de 12 de 12 termes 

reallotjament m.

S'haurà de fer una despesa milionària, perquè el més probable és que s'hagi de tornar a instal·lar la façana i això pot suposar el *reallotjament* de tots els veïns mentre dura l'obra, explica David Fernández, un altre dels veïns.

El Periódico (català) - 2/2/2011

reallotjament m.

[...] la primera de les dues fases d'execució afecta 76 famílies, de les quals 54 tenen dret a *reallotjament* i 22 no.

Diari ARA - 4/2/2011

reallotjament m.

El pagament d'indemnitzacions per valor de més de 28 milions d'euros a 76 famílies que han hagut de deixar les seves petites cases centenàries a la colònia obrera, 54 de les quals tenien dret a *reallotjament*, tot i que només 34 han optat per les claus d

Avui - 23/2/2011

reallotjament m.

En total ja s'han lliurat 450 pisos, n'hi ha 9 més acabats que estan pendents de tràmits hipotecaris, i en resten per construir 385, alguns dels quals han de servir per acabar el procés de *reallotjament* de 163 persones del barri.

Avui - 3/3/2011

reallotjament m.

Els serveis socials van declarar que havien ofert la possibilitat de repatriació o de *reallotjament* d'emergència, però que l'havien rebutjat.

El Poblenou - 1/5/2012

reallotjament m.

El cert és que amb tot això intenten que jo no tingui dret al *reallotjament*, del qual no em diuen res.

El Periódico (català) - 1/7/2013

reallotjament m.

La majoria han anat acceptant les propostes de *reallotjament* temporal que els ofereix el consistori.

El Periódico (català) - 28/7/2013

reallotjament m.

En el cas de les altres nou famílies que havien de ser reallotjades en vivendes de lloguer privat queda suspès el *reallotjament* fins a quedar acreditades les circumstàncies necessàries per al seu reallotjament.

El Periódico (català) - 13/4/2014

reallotjament m.

Uns altres veïns que es queixen són els que encara queden a la Colònia Castells, els quals demanen celeritat en els *reallotjaments*: els pot confirmar que els blocs per reallotjar-los estaran a punt el 2015 com s'havia dit?

Línia Les Corts - 11/6/2014

reallotjament m.

Es consideraran afectacions per a *reallotjament*, tant els pisos de propietat com els de lloguer (tant si es tracta de blocs de propietari horitzontal com de vertical).

Butlletí de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família - 1/7/2014

reallotjament m.

La Sareb s'ha compromès a col·laborar amb el consistori per trobar una solució per a les famílies que viuen en aquest edifici, en la línia de garantir que tindran un pis de *reallotjament*.

El Periódico (català) - 18/7/2015

reallotjament m.

Exteriors, José Manuel García-Margallo, va dir en el passat que el govern espanyol no està d'acord amb els criteris de càlcul de les quotes de *reallotjament* dels països que participen en el programa.

Diari ARA - 13/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa