Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «reallotjar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 25 de 25 termes 

reallotjar v. tr

Un matrimoni que viu al pis va haver de ser *reallotjat* a casa d'uns familiars.

Avui - 5/4/2010

reallotjar v. tr

L'aterratge s'ha produït sense incidents 11 minuts després de l'enlairament i els 134 passatgers han estat *reallotjats* en un altre avió, segons els responsables de l'aeroport, situat a l'estat de Nova Jersey, molt a prop de la ciutat de Nova York.

El Periódico (català) - 6/4/2010

reallotjar v. tr

Per als ciutadans que no es van poder *reallotjar* a casa de familiars o amics, l'Ajuntament els va oferir passar la nit a l'hotel Rambles, on al final se n'hi van quedar una vintena.

Avui - 17/11/2010

reallotjar v. tr

Contempla la reserva d'espai, i abordar el canvi d'ús obligarà que s'enderroquin aquests edificis i es *reallotgin* els estadants. Falten anys, però la basílica va enlairant-se i avançant.

Avui - 22/11/2010

reallotjar v. tr

La voluntat és començar pels habitatges de lloguer, *reallotjant* les famílies en altres llocs.

Avui - 21/1/2011

reallotjar v. tr

[...] la tensió ha anat a més per l'acceleració de desallotjaments i enderrocs, que ha seguit a l'entrefa de claus dels veïns *reallotjats* al nou bloc [...].

Diari ARA - 4/2/2011

reallotjar v. tr

Enguany es farà un altre bloc de pisos socials i s'adjudicaran tots els habitatges per als *reallotjats*.

Avui - 23/2/2011

reallotjar v. tr

Incasol està pendent de confirmar la xifra de persones que falten per *reallotjar*, es calcula que unes 163, per iniciar la construcció d'un nou bloc de pisos.

Avui - 3/3/2011

reallotjar v. tr

El Miquel i la Maria són dos dels veïns que han de ser *reallotjats* en un dels dos blocs.

El Periódico (català) - 6/6/2011

reallotjar v. tr

A més, ha precisat que algunes de les persones que malviuen en barraques, principalment en el districte de Sant Martí, es dediquen a negocis com la recollida de ferros o de cartró, que precisen espai suficient i que condiciona, juntament amb algunes tradi

Diari ARA - 13/4/2012

reallotjar v. tr

La majoria dels evacuats s'han *reallotjat* en cases de familiars i amics, i la resta s'ha quedat en l'alberg condicionat al pavelló esportiu de Buenavista del Norte, on hi ha 25 persones, i el poliesportiu Pancracio Socas, a Santiago del Teide, on s'albe

El Periódico (català) - 13/8/2012

reallotjar v. tr

Les persones evacuades de casa seva seran *reallotjades* en alguna de les 75 vivendes que la Diputació de Biscaia té al municipi, encara que de moment són al centre social de la BBK juntament amb altres desenes de desallotjats, que encara desconeixen si p

El Periódico (català) - 13/4/2013

reallotjar v. tr

Unes 300 persones, han indicat fonts de la PAH, han donat suport aquest matí a l'ocupació de l'immoble, que es va portar a terme fa uns dies i que forma part d'una campanya d'aquesta plataforma per *reallotjar* a famílies desnonades per no pagar les seves

El Periódico (català) - 13/7/2013

reallotjar v. tr

D'aquest total, 153 han acceptat ajuda humanitària i 49 han estat *reallotjats*.

Avui - 23/7/2013

reallotjar v. tr

De la mà del projecte Obra Social de la PAH, han *reallotjat* -en pisos buits ocupats- més d'un miler de persones.

Diari ARA - 24/2/2014

reallotjar v. tr

Segons un comunicat enviat per l'Oficina del portaveu del Govern andalús, les vuit famílies que ja estaven *reallotjades* de forma transitòria en vivendes públiques de la Junta es poden quedar provisionalment en aquests immobles.

El Periódico (català) - 13/4/2014

reallotjar v. tr

Uns altres veïns que es queixen són els que encara queden a la Colònia Castells, els quals demanen celeritat en els reallotjaments: els pot confirmar que els blocs per *reallotjar-los* estaran a punt el 2015 com s'havia dit?

Línia Les Corts - 11/6/2014

reallotjar v. tr

*Re-allotjar* els afectats a la mateixa zona, majoritàriament a les pròpies illes 1 i 2, o en el "solar de les aigües".

Butlletí de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família - 1/7/2014

reallotjar v. tr

En diverses ocasions, els pisos del Principat, sobretot aquells que estan propers a les parròquies altes o contigus a les principals zones esquiables, són *reallotjats* pels propis inquilins sense que el propietari o llogater del pis se n’assabenti.

El Periòdic - 25/3/2015

reallotjar v. tr

Desplegament de polítics amb vestit gris i corbates per acomiadar una trentena de refugiats que serien *reallotjats* a Luxemburg.

Diari ARA - 9/11/2015

reallotjar v. tr

Dels 120.000 refugiats que la UE s’havia compromès a repartir-se, només se *n’han reallotjat* fins ara 400.

Diari ARA - 3/2/2016

reallotjar v. tr

La proposta preveu atendre primer els que tenen uns habitatges més precaris i *reallotjar* els veïns que volen quedar-se en edificacions al costat mateix de casa seva.

Diari ARA - 3/3/2016

reallotjar v. tr

El comissari d'Immigració, Dimitris Avramópulos, que es va marcar com a objectiu *reallotjar* 6.000 refugiats cada mes des de Grècia i Turquia.

La Vanguardia - 11/3/2016

reallotjar v. tr

Tot i els escassos progressos, Brussel·les encara confia a poder *reallotjar* la totalitat dels 160.

Diari ARA - 13/4/2016

reallotjar v. tr

Fins ara només se n'*ha reallotjat* l'1%.

Diari ARA - 5/5/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa