Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «recapitalitzar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 23 de 23 termes 

recapitalitzar v. tr

Els bancs nord-americans van arriscar molt i van haver de ser rescatats i *recapitalitzats*.

El Periódico (català) - 26/1/2011

recapitalitzar v. tr

Que 300 d'aquests milions vagin a *recapitalitzar* caixes quedava, en el millor dels casos, per als subtítols.

El Periódico (català) - 3/3/2011

recapitalitzar v. tr

Catalunya Caixa dubta entre diverses vies per *recapitalitzar-se*.

Avui - 5/3/2011

recapitalitzar v. tr

La cimera es desenvoluparia després que l'Autoritat Bancària Europea (EBA, en anglès) i els supervisors nacionals haguessin fet públics els resultats de les proves de resistència de la banca, cosa que permetria reafirmar el compromís de *recapitalitzar* e

El Periódico (català) - 13/7/2011

recapitalitzar v. tr

Tots aquests sotracs han fet tremolar els fonaments de la banca del Vell Continent, que ha hagut de ser *recapitalitzada* [...].

Diari ARA - 23/9/2011

recapitalitzar v. tr

Quan es va ampliar la seva capacitat d'intervenció, es va decidir *recapitalitzar* la gran banca europea.

El Periódico (català) - 24/11/2011

recapitalitzar v. tr

El pla està ben dissenyat i proposa *recapitalitzar* el Banc Europeu d'Inversions per permetre-li finançar projectes d'infraestructures per valor de 200.000 milions d'euros, el 2% del PIB de l'eurozona.

El Periódico (català) - 3/5/2012

recapitalitzar v. tr

Espanya ha de reconèixer ràpidament les pèrdues del seu sistema bancari, *recapitalitzar* les entitats que siguin viables i tancar les que no, segons l'OCDE, que estima que les sumes que falten per aflorar no haurien qüestionar la solvència de l'Estat.

Diari ARA - 23/5/2012

recapitalitzar v. tr

Per la seva banda, Josep Oliu, president de Banc Sabadell, s'ha mostrat favorable al fet que els bancs espanyols que ho necessitin es *recapitalitzin* a través del fons de rescat europeu.

Avui - 3/6/2012

recapitalitzar v. tr

Segons Der Spiegel, les necessitats de la banca espanyola per *recapitalitzar-se* pugen a entre 50.000 i 90.000 milions d'euros.

El Periódico (català) - 3/6/2012

recapitalitzar v. tr

La directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde, insta l'eurozona a permetre a curt termini l'ús dels fons de rescat per *recapitalitzar* de forma directa la banca i ha demanat al Banc Central Europeu (BCE) mesures més creatives per impulsar el creixement

Diari ARA - 23/6/2012

recapitalitzar v. tr

Les accions de Bankia s'han tornat a dessagnar (-9,33%) i han acabat en 70 cèntims per les dures condicions del memoràndum de la UE a les entitats que recorrin als diners del fons de rescat europeu per *recapitalitzar-se*.

El Periódico (català) - 13/7/2012

recapitalitzar v. tr

Està previst que divendres el consell de ministres aprovi un reial decret llei en què es desenvoluparan les línies generals d'aquest banc dolent, la creació del qual s'estableix en el Memoràndum d'Entesa segellat per Espanya per rebre una ajuda europea de

Diari ARA - 23/8/2012

recapitalitzar v. tr

El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, ha afirmat aquest dissabte, després de reunir-se amb els líders regionals del PP, que la línia de crèdit de la Unió Europea es destinarà a *recapitalitzar* els bancs per sanejar el sistema financer espanyo

Diari ARA - 23/9/2012

recapitalitzar v. tr

S'ha *recapitalitzat* la banca, el Govern ha fet més reformes, Iberia ha reaccionat i altres empreses, com les de l'automòbil, també.

La Vanguardia - 9/3/2013

recapitalitzar v. tr

El secretari d'estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, ha dit aquest dimecres que res fa pensar que sigui necessari prorrogar el rescat sol·licitat fa un any per Espanya als socis europeus per *recapitalitzar* el sistema financer espanyol.

Diari ARA - 13/6/2013

recapitalitzar v. tr

Com a Espanya, els bancs estan destinant diners a *recapitalitzar-se* mentre els préstecs a ciutadans i empreses són escassos.

Diari ARA - 2/7/2013

recapitalitzar v. tr

El banc més gran, el banc de Xipre, va ser *recapitalitzat* mitjançant diners del rescat.

El Periódico (català) - 17/3/2014

recapitalitzar-se v. pron.

La Comissió Europea ha recordat que qualsevol injecció de capital públic a una caixa d'estalvis que necessiti *recapitalitzar-se* haurà de comptar amb l'autorització prèvia comunitària i haurà d'anar acompanyada d'un pla de reestructuració de l'entitat af

El Periódico (català) - 26/1/2011

recapitalitzar-se v. pron.

Ara, li cal *recapitalitzar-se*.

Diari ARA - 4/2/2011

recapitalitzar-se v. pron.

Les dues caixes d'estalvi catalanes que necessiten *recapitalitzar-se*, Catalunya Caixa i Unnim.

Avui - 9/3/2011

recapitalitzar-se v. pron.

Els que no puguin fer-ho sols, rebran l'ajuda europea i la resta disposarà de nou mesos per *recapitalitzar-se* autònomament.

El Periódico (català) - 23/6/2012

recapitalitzar-se v. pron.

Així mateix, Katainen qualifica d'injustos els alts interessos que Espanya ha de pagar actualment per *recapitalitzar-se*, tenint en compte les reformes que Madrid ja ha posat en marxa o almenys anunciat, i considera que s'ha de fer el que sigui necessari

El Periódico (català) - 13/8/2012

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa